Чарговы раз трываем у часе Вялікага посту, калі Касцёл і кожны вернік, стоячы перад люстэркам Божай святасці і любові, імкнецца аднавіць сябе і сваё пакліканне сярод пагрозаў мітуслівага свету і штодзённых справаў. Час ад часу патрэбныя духоўныя прыпынкі ў нашым жыцці, каб адпачыць і ўдыхнуць свежага паветра Божай прысутнасці і ласкі. Гэтаму асаблівым чынам у часе Вялікага посту служаць малітва, стрыманне, учынкі міласэрнасці, а таксама рэкалекцыі ў нашых парафіях, святарскіх і манаскіх супольнасцях, розныя пакутныя набажэнствы (Крыжовы шлях, Песні жальбы і г. д.). Усё гэта толькі дапамагае чалавеку ў будаванні яго міжасабовых адносінаў з Панам Богам. Трэба, аднак, каб сам чалавек, выкарыстоўваючы святыя практыкі Касцёла, захацеў не толькі гаварыць з Богам, але перадусім слухаць голас Божы ў сваім сэрцы, каб малітва была не маналогам, а жывым дыялогам дзвюх любячых асобаў, якімі з’яўляюцца Бог і чалавек.Таму ў нашых сустрэчах на старонках часопіса ў рубрыцы «Школа малітвы» мы пастараемся заглыбіцца ў гэтую сферу хрысціянскага жыцця.

Мы вельмі радыя
бачыць вас на сайце
часопіса «Ave Maria».
Гэта плён працы
неабыякавых людзей,
якія з радасцю ствараюць
гэты часопіс для вас.

Падпіска
Ахвяраванні

Сайт часопіса „Ave Maria“ Мінска-Магілёўскай архідыяцэзіі Рыма-каталіцкага Касцёла ў Беларусі

Часопіс існуе дзякуючы вашым ахвяраванням. Сёння мы просім вашай дапамогі — нават невялікая сума падтрымае нас.

Падрабязней